Pustovanje s Tinko Šminko in Klovneso Minko

Termin
-

Artmar je mariborska art prireditev z avtorsko in ustvarjalno noto ter prodajno razstavo sodobne obrti, umetnosti in oblikovanja. Je prostor, ki skozi prizmo ustvarjalnosti združuje posameznike z vseh vetrov Slovenije, ki so izvirni, samosvoji in si drznejo v življenju slediti svojim sanjam.
Pridružite se nam!

Vstopnine ni!

Qlandia, Maribor

O dogodku

HIP HURA baloni letijo z neba, TRA-LA-LA klovnesina predstava, HOP-SA-SA to bo smešnica ta prava.

Tinka Šminka poskrbela za zabavo bo, ko s pustnimi šemami se rajalo bo!

Klovnesa Minka čopič vrtela bo in poskrbela, da narisala bo, kar vsaka maska zaželela si bo!

Tinka Šminka je prava potepinka in naokoli se vozi z vlakom, vlakom Bugi Vugi. Doma je v cirkusu, Bugi Vugi. Tako kot njen cirkus se imenuje tudi njen zabavni ples in tako kot se imenuje njen ples se imenujejo tudi njene čarobne besede. Ja res, Tinka Šminka zna čarati. Tega so jo naučili njeni prijatelji čarodeji. Nadvse rada ti bo pokazala, kako izmeri navihanost malih prijateljev. V njenem cirkusu je vedno zabavno.

Ta vijolična klovnesa, bo na pustni torek 5.2.2019 s sabo prinesla robčke, ampak to ne bodo navadni robčki in tudi ni prehlajena, to so robčki, ki se spremenijo v rutke in nato bo Tinka Šminka prijatelje učila z njimi žonglirati. V njenem zabavnem cirkusu skupaj s prijatelji plešejo, čarajo, pojejo ter se med seboj s hitrimi prstki tudi požgečkajo. A Tinka Šminka, se nadvse rada odpravi na potep v različne kraje in pravljične dežele, v katere bo povabila tudi pustne šeme. Namreč iz vsakega potovanja si za spomin domov vzame klobuk, kateri je značilen za to deželo ali pa kakšno drugo pokrivalo.

Tinka Šminka, bo skozi zabavno, gibajoče in polno presenečenj ter čarovnij s pomočjo klobukov popeljala na svoje cirkuško pustno potepanje.  Popeljala nas bo v svet Rdeče kapice, obiskala je tudi 3 prašičke, seveda se je odpravila do Ledenega kraljestva, ni pozabila na deželo Nije, odšla je v planine obiskati Kekca in Mojco, obiskala je deželo balonov, dobila je vabilo, da obišče deželo severnega tečaja in še mnoge druge.

Ker Tinka Šminka uživa v zabavi, plesu, rajanju in smehu, bo za male prijatelje pripravila klovnski koncert, kjer ne bo nastopila sama, ampak bo povabila pustne šeme. Kateri bodo nastopili v različnih kategorijah: smejoči prijatelj, ponavljanka sestavljanka, ogledalo, pleši pleši črni kos, ujemi srečo,... in tako v vsaki kategoriji izbrala tistega najbolj izstopajočo/sodelujočo pustno masko in jo nagradila, seveda pa bodo tudi ostali nastopajoči prejeli nagrade.

S Tinko Šminko bo prišla tudi njena najboljša prijateljica klovnesa Minka, katera riše zabavne poslikave na lička in rokice otrok ter jih spremeni v njihove najljubše junake.