Stone art by Niwaj

Sanja Gracej
Unikateni kosi, ki popestrijo in osvežijo

Sem Sanja in pod imenom Stone art by Niwaj poslikavam kamne. Vse skupaj se je začelo na morju, kjer sem na plaži našla res čudovite bele in ploščate kamne. Nanje sem napisala imena svojih domačih in to objavila na Facebook-u. Kmalu so me prijatelji prosili, če lahko naredim magnete še za njih, nato pa sem jih naredila še za njihove hišne ljubljenčke. Magnetki so velik uspeh tudi na porokah in drugih praznovanjih, kjer jih uporabijo za sedežni red in obenem še kot darilo povabljenemu. Rišem tudi druge motive, kot so snežaki, hiške, obala, lepe misli in različne mandale. Slednje so požele velik uspeh na nakitu, ki sem ga začela izdelovati pred kratkim. Presenetljivo, nakita iz kamna ni težko nositi, je pa definitivno unikaten kos, ki popestri in osveži.
Kamnov ne brusim ali režem in če se le da, jih tudi ne pobarvam v celoti. Barvam jih z akrilnimi barvami, pri detajlih pa si pomagam tudi z tankim alkoholnim flumastrom. Po barvanju, jih prelakiram z vsaj dvema slojema zaščitnega laka, da dalj časa ohranijo svežo barvo in so bolj odporni tudi proti fizičnim vplivom.
Če vas zanima unikaten kamnit nakit ali dekorativni izdelki, če želite poslikavo po naročilu, se lahko name obrnete tudi osebno.