Si - monaustvarja

Simona Lešnik
Unikatni izdelki izdelani ročno in z ljubeznijo

Ime mi je Simona Lešnik. Rodila sem se v Mariboru, kjer tudi živim in ustvarjam.

Že od nekdaj me je privlačila izdelava raznovrstnih drobnih izdelkov umetniške zvrsti. Leta 2006 sem se prvič poizkusila v izdelavi verižic iz fimo mase. Začetnim poskusom oblikovanja modnega nakita so kmalu sledili še prstani, uhani in zapestnice. Z vsakim novim izdelkom se je v meni prebudila še večja ustvarjalna strast. Čeprav je veliko idej in nasvetov posledica moje vedoželjnosti, ki jo uspešno krotijo številne tuje revije in splet, nastajajo ideje vendarle spontano in prav vsak izdelek je unikaten.

Kasneje leta 2011 sem spoznala pergamano tehniko, ki je postala moja velika ljubezen do ustvarjanja v tej tehniki. Svoje znanje dopolnjujem z obiskom delavnic v tej meni še vedno zelo lepi tehniki izdelave voščilnic, slik.

V letu 2017 sem na delavnici spoznala nekaj novega in sicer foamiran peno iz katere se lahko izdeluje čudovite rožice. Te lahko krasijo voščilnice, škatlice... Vedno se rada naučim in preizkusim kaj novega. Tako, da bom z veseljem nadaljevala z ustvarjanjem v različnih tehnikah in novo pridobljeno znanje še izpopolnjevala.