Kameleon

031 313 561
Ines Šentjurc s.p.
Kameleon slastne ideje

Kdo je KAMELEON?
Kameleon je zgodba o strasti in ljubezni do raziskovanja. Raziskovanja okusov, tekstur, kombinacij… Okusov od blizu, ki so nam znani in domači ter tistih od daleč, s katerimi si pričaramo eksotične kraje. Ne gremo se klasične slaščičarne, ampak kreiramo recepte s pridihom drugačnosti, pri čemer uporabljamo le najboljše naravne sestavine.

Zgodba je nastala pred nekaj leti, ko sem obesila službo na klin in začela slediti svojemu srcu. To me je od šolanja na SŠGT do nabiranja izkušenj v različnih kuhinjah doma in slaščičarnah v Belgiji končno pripeljalo do lastnega podjetja.

ZAKAJ?
Ker vam želimo ob različnih priložnostih pričarati čarobne trenutke,
ker verjamemo, da lahko ponudimo posladke, ki jih pojeste z manj slabe vesti, 
ker to počnemo z veliko predanostjo in ljubeznijo, 
ker se neprestano izobražujemo in izpopolnjujemo,
ker imamo praktične mednarodne izkušnje,
ker na podlagi izkušenj ustvarjamo nove zanimive recepte,
ker vam predlagamo in svetujemo, hkrati pa ustrežemo vašim željam, 
ker vam dobrote lahko dostavimo tudi na dom ali v podjetje.

KAKO?
Tako, da uporabljamo najboljše naravne sestavine: zgolj in samo maslo, trsni sladkor, vrhunsko belgijsko čokolado (temna min. 70% delež kakava, mlečna min. 35%), pravi kakav, domača jajca, burbonsko vaniljo z Madagaskarja, šrilanški cimet, ipd. brez kakršnihkoli umetnih dodatkov. In kot posebno začimbo vedno dodamo strast. V neomejenih količinah.

KAJ?
V našem ateljeju pripravljamo najrazličnejše sladke dobrote: od marmelad do cookijev, brownijev, muffinov, raznih piškotov, sladkih in slanih pit, ter tort, primernih tako za posladek po nedeljskem kosilu, kot za domača praznovanja, otroške zabave, za pogostitve v podjetju, poslovna darila. 

KAJ ŠE POČNEMO?
Organiziramo kuharske in slaščičarske delavnice, kuhanje na domu, pop-up dogodke, v načrtu pa so tudi vinsko-kulinarični potepi.

ZA KONEC…
In ne, nisem bila od ranega otroštva navdušena nad kuharijo. V resnici mi je bila to zadnja stvar. Takrat je bila moja strast odkrivanje novih dežel. Na potovanjih pa so prišli novi okusi, začimbe, sestavine, seveda tudi recepti in posledično zanimanje za kuhalnico. Ta strast je rastla in prerastla v odločitev, da postane moj poklic. Reakcije okolice: »A se ti je zmešalo? Zdaj boš pa ena navadna kuhar'ca?« 
Ja, točno to bom. Kuharica in slaščičarka! Z veseljem in ponosom!