Fina Trina

+ 386 70 825 544
Tejka Jager
Za vsakega nekaj, unikatnega, recikliranega, predvsem pa narejeno s srcem

Že odkar pomnim rada ustvarjam. Na začetku iz papirja, odpadne embalaže, stvari, ki sem jih našla v naravi. Priznam, da to prenašam naprej. Z veseljem. Ker pa življenje ne gre vedno v tisto smer, ki si si jo zamislil, sem se znašla na drugem koncu sveta, kjer sem lahko več časa posvetila ustvarjanju. Ostala sem pri recikliranju in papirju, ki jima zaradi večnega raziskovanja in želje po učenju novih stvari, družbo dela tudi vezenje in kvačkanje.

 

Iz priljubljenih kavbojk je naprej nastal predpasnik. Kmalu za njim torbica. Ker je bila všeč tudi prijateljicam, so nastajale nove kot darila zanje. Za uskladitev s torbico so nastali uhani v isti barvi. Iz papirja. Pisani, igrivi, predvsem pa lahki in s tem udobni. Tako v različnih barvnih kombinacijah nastajajo viseči in mini uhančki, katerim so se pridružile tudi broške.

Od tu naprej so zorele ideje o različnih izdelkih, kot so peresnice, toaletke, metuljčki za dečke in moške, broške ipd., ki jim tako ali drugače dodam skrbno izbrane dodatke. Ob prazničnih decemberskih dneh vrata ali mizo krasijo džins venčki z okrasjem iz različnih materialov, otroške zabave in otroške sobice so okrašene z zastavicami, dojenčki pa se srečajo s pisanimi unikatnimi mobili, kjer si roke podata džins in papir.

Kot ime, ki ima osebno velik pomen, tudi lotusova čaša v logotipu skriva sporočilo. Lotusova čaša nosi veliko semen, ki padejo v blato, kot so zavržene stare kavbojke, pa vendar iz njih vzvetijo najlepši cvetovi. Za vsakega nekaj, unikatnega, recikliranega, predvsem pa narejeno s srcem.