Fina Dekorina

Kaja Duh
Deljenje ustvarjalnosti in kreativnosti

Že od malega sem rada risala, želja po ustvarjanju pa je iz leta v leto rastla. Sama sem doma večkrat izdelala kakšna darilca za najdražje in dekoracije za dom, potem sem bila še zaposlena v trgovini z unikatnimi izdelki, tako da me kreativnost resnično obdaja ves čas. Ko sem se večkrat sprehajala po sejmih s stojnicami unikatnih izdelkov, sem si vedno želela, da bi nekoč tam bila tudi sama. In z novim letom je padla odločitev....da svojo ustvarjalnost delim in tako je nastala znamka "Fina dekorina".

Rdeča nit znamke "Fina dekorina" je risanje....Rišem na tekstil, vmes pa nastane tudi kakšen dekorativen izdelek za dom.

Ko dolgočasna enobarvna oblačila dobijo zanimive prisrčne, pisane detajle in se spremenijo v umetnine, ki jih nosijo majhni, tisti malo večji in veliki! Začela sem s poslikavo na tekstil predvsem za dojenčke in otroke, vendar je moja želja ustvariti tudi kakšno kolekcijo za odrasle. Našla sem tudi slovenskega proizvajalca oblačil za dojenčke in malčke, kar me zelo veseli, saj je tako izdelek v celoti slovenski. Različne otroške motive, živalce in domišljijske junake za oblačila rišem sama, risane junake in čestitke narišem po naročilu.

Kot sem omenila, vmes nastane tudi kašen dekorativni izdelek za dom, ki ga narišem z barvicami ali porišem z akrilnimi barvami. Tako so do sedaj nastale že slike za posebne priložnosti - dojenčkovi rojstni podatki,  poročne spominčice, slike ob krstu, različne živalce za popestritev otroških sobic in ostalih prostorov v domu, pa tudi simpatični otroški obešalniki.