END Grain desk

luka Groblar
Kombinacije različnih vrst lesa ustvarjajo slike, ki jih kot kreator oblikujem

Vedno sem bil fasciniran nad lesenimi materiali, vsemi vzorci in različnimi barvami različnih vrst lesov, ki nam jih daje narava,na katere gledam malo drugače kot običajni lesarji/mizarji, saj izdelujem izdelke le iz masivnega čistega lesa in ne predelanega lesa kot npr iverica, različne plošče iz lesenih vlaken itd... Kombinacije različnih vrst lesa ustvarjajo slike, ki jih kot kreator oblikujem. 

Druga posebnost teh v prvotnem namenu "rezalnih deskic", je da ima pokončno postavitev vlaken, ki potekajo v lesu, kar pomeni da rezila vedno zarežejo med vlakna, In ne preko njih kot pri navadnih lesenih deskah, zato se tudi imenujejo "end grain" deske saj je površina dejansko čelni del lesa. Upam da sem bil dovolj nazoren. No in posledično zaradi tega je deska obstojnejsa, ne krha rezil in vlakna zaradi živost in delovanja lesa vedno iztisne mikrobakterije, ki jih z urezom v desko vnesemo v samo površino.

Torej na svoji stojnici bi želel prodajat te deske in pa z njimi vred tudi navadne, ki so ravno tako kombinirane iz različnih lesov in so posebnih kombinacij (tanke akcentne linije, vzorec postopnega temnenja, itd.)

Poslal vam bom nekaj slik END Grain desk.