Domači Izdelki Lorber

Matjaž Lorber
Družinska kreativnost

V družini že kar nekaj let izdelujejo kar najrazličnejše izdelke. Večje ali manjše, primerne za darila, za drobno pozornost ali za lastno okrasitev oz. poživitev doma. Izdelujejo manjše izdelke kot so svečke, rože iz najlonk, kvačkane in pletene izdelke, naprsnike oz. naprsne šopke, domače milo ter nakit z rožicami iz najlonk ter fimo mase.
Dejavna je v bistvu celotna družina Lorber, a največkrat lahko pridejo kupci, soustvarjalci in drugi, v stik s Saro in Matjažem.
Matjaž je že kot otrok podedoval ustvarjalnost od mame pa tudi od očeta, katera sta mu z veseljem predstavila različne oblike in vrste ustvarjanja. Ko pa je Matjaž spoznal punco Saro, je s to ustvarjalnostjo okužil tudi njo. Tako sta skupaj začela razvijati različne nove izdelke ter sta se odločila, da jih predstavita širši javnosti.
Iz najlonk izdelujejo orhideje, viseče lončnice ter navadne rože, ki so na koncu zavite še v celofan.
Med kvačkani in pleteni izdelki najdemo kvačkane angelčke in zvončke, kateri imajo tudi vrvico za obešanje, kvačkani nageljni, obkvačkane jajčke, pletene šale ter pleteni psički. Psički v sebi skrivajo tudi majhno alkoholno presenečenje.
Izdelujejo tudi naprsnike oz. naprsne šopke, ki se uporabljajo na porokah, birmah, obhajilih ali kakršnih koli drugih prireditvah po želji vsakega posameznika.
Na voljo so kvačkani naprsniki ter naprsniki iz rož iz najlonk v različnih oblikah in barvnih kombinacijah.
Pred kratkim sta se Sara in Matjaž podala tudi v izdelavo domačega mila. Za izdelavo uporabljata najrazličnejša olja, dišave in druge sestavine, ki očarajo.
Zadnja, najnovejša ideja je pa izdelovanje nakita. In sicer uhanov in obeskov za ogrlice z rožicami iz najlonk ter nakita iz fimo mase, katerim je dodan odtenek bombažne vrvice, ki v obliki križcev tvori novo, celotno obliko.