CaTniNaS

Nina Gumzej
UNikaTNi NaKiT Za PrAVe MaČKe!

Pod blagovno znamko CaTniNaS lahko najdete izdelke živih barv in nenavadnih oblik, zanjo pa osebo, ki je preprosto zaljubljena v drugačne, neobičajne stvari in seveda mačke.
Ljubezen do nakita, me je odložila na končni postaji, na kateri sem se odločila, da nakit začnem izdelovati sama. Moda in estetika sta od nekdaj imeli pri meni pomembno vlogo, še najbolj pa so me in me še vedno pritegnejo stvari, ki so drugačne od občajnega. Pa naj gre za nakit, obleko, pohištvo ali konec koncev način razmišljanja. Vedno so me pritegnile stvari v manjšini, v zapostavljenih položajih, očesu skriti detalji, ki sem jih rada izpostavljala. Mogoče je ravno zaradi tega moj prvi hobi postalo fotografiranje, ki mi še danes predstavlja veliko veselje. Kot ekonomistka, se nikoli nisem videla, med številkami, vedno so mi bile veliko bliže barve, oblike, fotografija, ročne spretnosti, umetnost nasplošno.
Pri izdelovanju nakita, sem se sprva spoprijela z žičko, a kaj kmalu ugotovila, da bi želela izdelovati nekaj drugačnega, vendar žičke nikakor nisem bila pripravljena opustiti.
Tako sem začela kombinirati in poskušati nove tehnike in se lani konec leta končno našla v kombinaciji žičke, pardo mase in smole. Preprosto sem vedela, da je to to. Velike dimenzije, nenevadne oblike, žive barve, nakit, ki govori sam zase. Asortima je sprva zajemal uhančke in prstane, a se kaj hitro razširil še na ogrlice, broške, zapestnice ter lasne dodatke.
Nakit, ki ga izdelujem, je namenjen tako mladim kot tudi starejšim »mačkam«, ki se ne bojijo živih barv in prisegajo na nekonvencionalne oblike.
Moje izdelke si lahko ogledate na moji facebook strani, kmalu pa tudi na moji spletni strani ter v lastni trgovini.