ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

STUDIO M

STUDIO M STUDIO M
Z ustvarjanjem iz gline sem začela leta 2004. Opravila sem začetni tečaj ročnega oblikovanja gline v Slovenski Bistrici. Glina me je popolnoma zasvojila, zato sem takoj naredila še tečaj na vretenu. Lončarstvo me ni preveč veselilo, zato je moje ustvarjanje pretežno v ročni tehniki. Nato sem opravila tudi tečaj sgrafito poslikave, moja ljubezen pa velja tehniki raku, ki sem jo prvič izvajala pri mentorici Prelovšek Marji. V Minesoti, ZDA sem opravila tudi tečaj izdelovanja iz porcelana s kristalnimi glazurami.

Udeležujem se keramičnih razstav v Magistratu v Ljubljani, kakor tudi razstav v Slovenski Bistrici. Leta 2008, 2009 in 2010 leta sva imeli z sestro slikarko samostojne razstave v Muzeju novejše zgodovine v Celju.

Sem tudi mentorica v Projektu PUM v Celju, kjer mlajše odrasle učim ročnega oblikovanja gline.

V ustvarjanju z glino lahko izražam moja različna videnja na keramiko, tehnike njenega oblikovanja, kar mi predstavlja stalen izziv in notranje zadovoljstvo. Svojo domišljijo izražam predvsem skozi okrasno keramiko, kot so okrasne vaze, razni kipci živali, okrasno keramiko za na vrt, veliko pa ustvarjam tudi keramičnega nakita, tudi v kombinaciji keramike z bakrom in srebrom.
Predstavnik STUDIO M MAJDA JAGER SCHLOSSER

E: majda.schlosser@t-1.si
M: 041 593 521