ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

ZAVOD "EKOALT VINDOL"

ZAVOD "EKOALT VINDOL" ZAVOD "EKOALT VINDOL"
Izrek, da zemlja vse pozdravi je misel, ki je vodilna kot nit preje pri izdelovanju oblačila. Je skrivnost alkemičnega znanja in učenja, globoka vez med nebom in zemljo ter izročilo velikih mojstrov zdravljenja.
Da človeka spoznamo kot bitje moramo spoznati sebe, svoje potrebe, hotenja. Na tej poti samospoznanja mi je v pomoč moj osnovni poklic, dipl. višje med. sestre z dolgoletno prakso.
GLINA in delovanje na področju celostnega zdravljenja me spremlja več kot 30 let. Danes svoje znanje in spoznanje predajam na predavanjih in posvetovanjih. Večji del svojih zdravilskih spoznanj vgrajujem v oblikovanje keramike kot močno sredstvo informiranja.«
Ayana Pešec, ustanoviteljica Zavoda »EkoAlt Vindol«

»Stara znanja so od pradavnine del ljudskega bivanja – opozorijo nas na naše korenine, na čas pred nami. ROČNO TKANJE je eno od teh znanj, mogoče najstarejše, vezano na tradicijo in kulturo kraja, našega naroda; hkrati pripada celemu svetu. Tkalo se je iz potrebe; znanja so se prenašala iz roda v rod in počasi tonila v pozabo. Danes se ta odnos spreminja, čudovito znanje tkanja se oživlja in pretvarja v umetnost.

Po poklicu sem ekonomistka. Že v osnovni šoli me je mama 'okužila' s pletenjem, šivanjem, kvačkanjem ... ves čas me je zanimalo, kako nastane tkanina. V srednji šoli sva tako s prijateljem naredila prve namizne statve in preplet niti se je pričel.Najprej sem tkala enostavne vzorce, uporabljala izključno domačo volno; stkano blago sem kasneje sama zašila. Nastajali so čudoviti kostimi, krila, obleke. Sledile so barvne kombinacije, različni materiali – iskanje novega je bil in še vedno je izziv zame.«
Nevenka Mulej, direktorica Zavoda »EkoAlt Vindol«
Predstavnik ZAVOD "EKOALT VINDOL" NEVENKA MULEJ, AYANA PEŠEC

WWW: ZAVOD "EKOALT VINDOL"
E: ekoalt@vindol.org
M: 040 318 290 in 040 613 373