ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

BRANIMIRA SEVER

BRANIMIRA SEVER BRANIMIRA SEVER
Ko po usnju zadiši...
Predal v nonini garderobni omari, poln mamljivih usnjenih rokavic. Prijazni mojster v bližnji čevljarski delavnici, ki jo je, punčko, staro osem let, naučil rezati neskončno dolge usnjene trakove. In Liza, njen prvi stilski izziv, ki se je iz cunjaste rožnate igračke čez noč prelevila v zapeljivo damo v usnju od glave do pete. S pokrivalom, čevlji in čezramno obešenko, se razume.

Svojo prvo pravo usnjeno torbo je naredila pri trinajstih. Iz očetovega črnega usnjenega suknjiča. Rdeče šive je imela – podarila jo je sošolcu, sošolki pa kosmato bisago iz ostankov lisičjih kožic. Še dolgo jo je nosila.
Obsedenost z naravnim usnjem ji je vrojena. Usnjen minič in kosmat telovnik, krilo iz usnjenih semiš pisanih krpic, pas za roditelja, prva denarnica za življenjskega sopotnika, torbice in torbule za prijateljice, denarnice in kozmetične torbice za bolj ali manj naključne znanke, broške in obeski za ključe za zelo naključne znanke, vrečicam podobne škatlice za hranjenje manjših predmetov za sodelavke, rož'ce za vsako razpoloženje za njihove mame, tašče in kar je še ženskega sorodstva naokoli.

Pri delu z naravnimi kožami sledi tradicionalnim tehnikam izdelave. Šivalnega stroja ne uporablja, kakšnega drugega tudi ne, ker ga nima. Rada pa se druži z lepilom, ki je pravi balzam za dihalne poti.

V rekreativne namene zlorablja tudi tekstil in konopljo, ki jima s pomočjo šivanke in pletilk spreminja obliko v vsakršne romarske in vagabundske malhe in bisage. Maturantskih oblek iz moških robčkov žal ne izdeluje več.
Predstavnik BRANIMIRA SEVER BRANIMIRA SEVER

FB: Branimira Sever
E: bsbranimira@gmail.com
M: 031 638 797