ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Obsidiana

Obsidiana Obsidiana
Umetnost stekla - unikatni stekleni nakit
Je ročno narejen s posebni čutom in predanostjo steklu, čudovitemu naravnemu materialu, ki prepušča in lomi svetlobo, katera se poigrava z barvami, odtenki in efekti v steklu in blagodejno vpliva na telo in dušo.

Steklo! Material čudovitih lastnosti, brez katerega si moderne dobe industrializacije nebi mogli predstavljati.
Steklo, kot material za umetniško izražanje, izhaja že iz obdobja Sumercev in Egipčanov. Na ozemlji Slovenije so pečat pustili Kelti s svojimi steklenimi perlami v bronasti dobi. Glažute pa so od 15. st. pa do konca 19. st. naprej pomenijo zlato obdobje pihanega stekla, ki je lahko bilo brušeno, gravirano ali poslikano.

Steklarka Natalija Kukec, ki svoje izdelke predstavlja pod imenom Obsidiana, izdeluje predvsem unikatni stekleni nakit. S tehniko taljenja stekla na plamenu, se pri temperaturi nad 1200°C v plamenu talijo in oblikujejo steklene palice in se izdelujejo steklene perle.
S postopkom fuzije, pa v peči tali plasti ravnih barvnih stekel in ustvarja vzorce, barvne kombinacije, reliefe, poslikave stekel in z večkratnim zataljevanjem ustvarja večplastne vzorce v notranjosti prosojnega materijala.

Izdelki imajo certifikate Slo Art & Craft in predstavljajo slovenski umetnostni rokodelski izdelek.
Z nakupom izdelka omogočate razvoj in ohranitev umetnostne rokodelske obrti na slovenskem, za kar se Vam iz srca zahvaljujem.


Unikatni stekleni nakit Obsidiana.
Predstavnik Obsidiana Obsidiana
Natalija Kukec

E: obsidianaglass@gmail.com
M: 051 322 242