ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Kvačkana oblačila, Urška Smole, LU

Kvačkana oblačila, Urška Smole, LU Kvačkana oblačila, Urška Smole, LU
Kvačka je moje orodje
Sem Urška Smole. Po poklicu sem profesorica zgodovine in sociologije. Zaposlena sem na OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje, Zgornja Ložnica, kjer opravljam delo učiteljice v podaljšanem bivanju.
V mojem življenju me je vseskozi spremljalo veselje do oblikovanja in ustvarjanja. Za svoje orodje sem izbrala kvačko. Kvačkam že skoraj dvajset let.

Poleti 2014 sem registrirala svojo dejavnost pod osebno dopolnilno delo.
Kvačkam ženska oblačila – tope, jopice, obleke, brezrokavnike, ponče, plašče, krila,šale, gamaše,kape. Za izdelavo uporabljam različne materiale in dodatke. Vsak moj izdelek je zaključena celota. In prav vsak ima svojo zgodbo. Ideje črpam iz moje domišljije in iz življenja samega.
Moje kvačkane stvaritve so bogate, elegantne in dodelane. So plod moje domišljije in delo mojih rok. Vzorce jemljem iz revij in knjig, kreacija in oblikovanje pa sta v celoti moja. Izdelki so unikatni.
Moji kvačkani izdelki so bili predstavljeni že na treh kulturnih – umetniških dogodkih z modnimi revijami v Viteški dvorani Gradu Slovenska Bistrica v organizaciji Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica in ravnateljice, gospe Herte Žagar.
Predstavnik Kvačkana oblačila, Urška Smole, LU Urška Smole

FB: Kvačkana oblačila, Urška Smole, LU
E: urska.smole13@gmail.com
M: 051 729 533