ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Dekca

Dekca Dekca
Uživanje ob šivanju
Pod imenom Dekca ustvarja Anja Grabner, ki jo že od otroštva navdihuje takšno in drugačno ustvarjanje. S šivanjem se je srečala že kot osnovnošolka, vendar jo je študijska pot zanesla v popolnoma druge vode, po dvajsetih letih pa je želja po šivanju zopet vzniknila. Po nekaj enostavnih izdelkih za domačo rabo se je pojavila ideja po izdelavi krpanke, in res, po večih mesecih je nastala prva odejica, ki je bila všeč prijateljem in so si odejic zaželeli tudi sami, Anja pa jih je šivala pozno v noč. Ker se je krog naročnikov razširil, je bil to tudi razlog za »rojstvo« Dekce.
Anja v šivanju neskončno uživa, izgubi občutek za čas, svoj šivalni stroj pa rada poimenuje kar »singing machine«. Pravi, da ko sede za šivalni stroj, se prepusti vrtiljaku barv in domišljije – začne z ustvarjanjem in oživljanjem idej, ki se nenehno, znova in znova rodijo na polju njene inspiracije. Izdeluje odejice, blazine, obloge za glavo za otroške posteljice, posteljnino po meri, predpasnike, dekorativne izdelke za dom in še kaj po vaših željah…tudi dobrodelna je rada. Vsak izdelek je unikaten, vsak ima svojo zgodbo, ki jo lahko oplemeniti še z vašo, bodisi v smislu barv, našitega imena, datuma, motiva ali osebnega sporočila.
Osnovo vseh Dekcnih izdelkov predstavlja krpanka, ki je zanimiva že zaradi svoje barvitosti, še bolj pa zaradi svoje simbolike, ki daje izdelku posebno vrednost. Krpanka namreč simbolizira družino, kjer vsak edinstven del predstavlja celoto, skozi barve simbolizira otroško igrivost, je pa tudi simbol prijateljstva, saj so krpice sešite z razumevanjem in potrpežljivostjo. Krpanka je tudi lepo poročno darilo, saj preplet živahnih in temnih barv sovpada z zaobljubo »v dobrem in slabem«.
Predstavnik Dekca Anja Grabner

FB: Dekca
E: info.dekca@gmail.com
M: 051 307 077