ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

MANDALA

MANDALA MANDALA
uravnotežena harmonija
Moje ime je Tanja Prezelj. Rada ustvarjam že od malih nog, še posebej pa me je nad slikanjem navdušila že učiteljica likovne vzgoje v OŠ.

Moje prve slike so bile intuitivni izrazi plešočih energij. Užitek jih je bilo ustvarjati, saj sem ob dolgih zamahih s čopičem plesala tudi jaz. Barve so bile pri meni vedno močne, z njimi želim svetu podariti nekaj mavrice in lepih čustev, s katerimi se človek odzove nanje.
Najraje slikam domišljijske pokrajine, vizije iz raznih meditacij in sanj. Skrivnostni svetovi me vedno znova vabijo k raziskovanju.
Pred časom pa sem odkrila tudi svet svete geometrije in mandal. Ugotovila sem, da med slikanjem mandal poteka samozdravljenje, saj je mandala orodje, ki ti lahko pomaga, da se ponovno osrediščiš v točki tukaj-zdaj.

Bistvo mandale je središčna točka, v kateri je skoncentrirana energija, ki se širi navzven. Z opazovanjem tega procesa tudi gledalec začne širiti svojo zavest.
Z mandalo si pomagamo ustvariti sveti prostor znotraj sebe in v svojem okolju. Pomaga nam harmonizirati energije v nas in okoli nas. Prek mandale lahko podzavestno sprejmemo zdravilne energije za zdravljenje in uravnotežanje, kjer ga potrebujemo, zato se je pri izbiri mandal najbolje zanesti na intuicijo. Tista, ki nam najbolj pade v oči in nas najbolj privlači, je najbolj primerna za nas.
Z njimi si lahko pomagamo tudi pri meditaciji, saj nas opazovanje mandale hitro popelje v meditativno stanje. V takem stanju pa se začne vzpostavljati naravno ravnovesje znotraj nas.
Mandale ustvarjam v vsakem prostem trenutku, saj v vsakdanjem vrvežu življenja potrebujem te trenutke miru in tišine, da me življenjski izzivi ne izčrpajo in da se vsako jutro znova podam novemu dnevu naproti polna sveže čiste energije.

MANDALA:
- je duhovno in meditativno orodje
- je pripomoček za samozdravljenje
- pomaga ustvariti sveti prostor
- harmonizira in uravnoteža
- umiri um in izboljša pozornost
- spodbuja domišljijo, intuicijo in razmišljanje izven okvirjev
- širi zavest preko mej znanega
- spodbuja globje razumevanje življenja in obrača naš pogled v našo notranjost
- je odsev duše in univerzalne zavesti
Predstavnik MANDALA Tanja Prezelj

FB: MANDALA
E: prezelj.tanja@gmail.com
M: 040 859 248