ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Memory Scrap Art

Memory Scrap Art Memory Scrap Art
Scrapbooking
Moje ime je Barbara. Ko sem kot študentka delala v trgovini z ustvarjalnimi pripomočki, sem se seznanila s tehniko scrapbookinga. Ker je ta zvrst ustvarjanja tedaj pri nas bila še relativno nova, seveda nisem vedela, kaj to sploh je, a po nekaj kratkih uricah globljega raziskovanja na domačem računalniku, sem ugotovila, da je to nekaj, kar želim delati do konca svojih dni.
Sicer sem oseba s številnimi hobiji, od slikarstva do kreacij v slaščičarstvu, kvačkanja in izdelovanja nakita iz polimernih glin. A moja največja strast je postala ustvarjanje iz papirja.
Tistega dne sem dobila nov hobi, katerega primež me je tesno ovil in zasenčil vse ostale.

KAJ JE SCRAPBOOKING?
Da boste lažje razumeli, zakaj me je ta tehnika tako prevzela, dovolite, da vam jo na kratko predstavim.
V modernem svetu tehnologije in digitalnega je shranjevanje svojih spominov in trenutkov postalo nekaj hladnega, skoraj neosebnega. Fotografije so izgubile svojo sentimentalno vrednost, saj so le slikica na ekranu, nič prav otipljivega. Pomembni spomini v obliki kino vstopnic vašega prvega zmenka, računa zlatarne, kjer ste kupili poročne prstane, razglednice, ki ste jih zbirali na potovanju, se dnevno mečejo v smeti. Ogromno je pomembnih spominov v vseh mogočih oblikah, ne le v fotografiji, ki se vam sicer zdijo povsem nepotrebni in nepomembni. Račun se vam samo mečka po denarnici, razglednice v predalu bodo čez čas postale nepotrebna ˝kložnja˝, kino vstopnice pa po predstavi letijo v smeti skupaj s prazno embalažo pokovke.
Scrapbooking je način in oblika shranjevanja prav tovrstnih spominov. V obliki foto albumov, dnevnikov, popotnih knjižic in priročnikov za kuho lahko, skupaj s fotografijami, na otipljiv in kreativen način shranite vse tiste majhne stvari, ki so prav tako pomembne kot same fotografije.
Predstavnik Memory Scrap Art Barbara Rafolt

FB: Memory Scrap Art
E: barbararafolt0@gmail.com
M: 051 624 356