ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Ana Težak Žmavc

Ana Težak Žmavc Ana Težak Žmavc
umetnica
»Koga vraga ova baba žaga?«, je zanimalo že prenekaterega strica, ko sem se dala v čisto ženski opravi na ogled pri zelo moškem delu. Tako je na tem svetu, da se še vedno čudimo, označujemo, pomilujemo… Pa bi ga v odgovor najraje objela, kot da mu razlagam… čisto po žensko.

Iz mojega življenjepisa, bi izpostavila, da sem diplomirala na Pedagoški fakulteti Maribor – kot profesor likovne umetnosti, na temo »Batik na svilo«, pri prof. Anki Krašna - Kocijan. Med pridobljenimi znanji je tudi zaključeno izobraževanje za waldorfske učitelje.

Trenutno sem aktivna komponenta kolegija 6. Izobraževanja waldorfskuh pedagogov, ki ga organizira Akademija Waldorf Maribor.

Imam številne izkušnje z organizacijo in izvedbo različnih delavnic, med drugim delavnice pod okriljem Festivala Lent in AYE festivala na Ptuju. Izvajam tudi obrtniške in likovne delavnice na Waldorfski šoli, Ptujskem gradu, na Hajdini, v Šentu…

Z izdelavo lutk s katerimi rokujejo otroci in scen za Mladinsko gledališko skupino v Pekrah, krepim še druga področja moje aktivne osebnosti.
Umetniške tehnike, ki so mi najbolj pri srcu in v katerih tudi največ ustvarjam, so oblikovanje kamna, poslikava svile v batik tehniki in zadnje čase tudi polstenje.

Stalno sem usmerjena v iskanje znanj in pridobivanje spretnosti, hkrati pa sem sposobna pridobljena znanja posredovati naprej v razumljivem jeziku, ker je resnična umetnost pri sebi in drugih zbujati veselje do dejavnosti in spoznavanja.
Predstavnik Ana Težak Žmavc Ana Težak Žmavc

E: tezak.zmavc.ana@gmail.com
M: 031 254 229