ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

KATJA MAJER akademska kiparka

KATJA MAJER akademska kiparka KATJA MAJER akademska kiparka
Ustvarjalnost...
Katja Majer je rojena leta 1977 v Mariboru. Po končani gimnaziji se je vpisala na študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, ki ga je uspešno zaključila leta 2002, nato je pridobila status samostojne ustvarjalke na področju kulture pri Ministrstvu za kulturo RS. Živi in dela v Mariboru. Od svojega petnajstega leta študira in kritično raziskuje tudi znotraj različnih duhovnih praks. Kasneje štidira geomantijo (pri Marku Pogačniku) in se ukvarja s krajinskimi projekti.

Ustvarljalnost… :

Od otroštva se v različnih obdobjih zanima za več vej umetnosti. Obiskuje glasbeno šolo, se ukvarja z pisanjem… Kasneje se osredotoči na likovno zvrst ustvarjanja. Med študijem kiparstva začne razvijati ‘kipe v katere se stopi’, tj. instlacije, prostore, ki jih je mogoče opazovati le odznotraj. Razvije namen teh postavitev, ki se osredotoča na človekovo umiritev in poglobitev vase, razširjeno doživljanje. Uporablja izrazito taktilne materiale kot so žamet, svila, perje.. Likovno nadgrajuje z vonjem in zvokom, uporablja interaktivne reakcije znotraj postavitev…
Do leta 2014 je pripravila 14 samostojnih razstav, sodelovala na več kot 40 skupinskih razstavah, realizirala 14 stalnih postavitev, med drugim je avtorica spominske pološče žrtvam letalske nesreče na Korziki, ter bila omenjena v okoli 100 bibiliografskih enotah.

Od leta 2010 razvija tudi nizkocenovne izdelke iz keramike t.i. ‘Mala darila za posebne ljudi’, ki ji prodaja na stojnicah, ter darilnih, duhovnih in turističnih trgovinah v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem. Večina teh izdelkov je v darilni embalaži in opremljena z prijaznimi, voščilnimi ali motivacijskimi besedili, ki so prav tako njeno avtorsko delo. Med temi izdelki še posebaj izstopa serija 35 različnih angelov, primernih za vse priložnosti.
Predstavnik KATJA MAJER akademska kiparka Katja Majer

WWW: KATJA MAJER akademska kiparka
E: katja.majer@siol.net
M: 031 391 020