ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Petra Jančar

Petra Jančar Petra Jančar
Unikatni nakit
Sem Petra Jančar, živim v Ljubljani.
Po izobrazbi sem diplomirani ekonomist, smer podjetniške finance. Nekaj časa sem delala v financah in računovodstvu, vendar me je od nekdaj bolj kot pisarniško delo veselilo ustvarjanje in oblikovanje. Moja velika želja me je pripeljala na pot, ki jo hodim sedaj – in sem zadovoljna!
Zadnja leta se ukvarjam predvsem z izdelavo unikatnega nakita iz žice, steklenih in lesenih perlic, stekelc in poldragih kamnov. Uporabljam tehniko kvačkanja in zvijanja žice. Žica je v osnovi bakrena ter posrebrena ali plastificirana. Vsak kos je unikaten in drugačen, med žice pa je prepletenega predvsem veliko časa.
Rada delam tako zaključene kolekcije kot nakit po naročilu. To mi sicer vzame veliko več časa, vendar vem, da tako rastem tudi jaz.
Pri oblikovanju nakita še vedno ostajam zvesta tehniki s katero sem začela. Nudi mi veliko umetniške svobode in me ne omejuje. Ko dobro osvojiš tehniko, pa se lahko podaš na pot improviziranja. Ker pa se želim razvijati naprej, se sedaj učim obdelave plemenitih kovin – zlatarske tehnike. Popolnoma nova izkušnja, ki me povsem prevzela.
Poleg nakita izdelujem tudi izdelke iz sivke, zanima pa me še veliko ustvarjalnih tehnik.
Predstavnik Petra Jančar Petra Jančar

FB: UniKatni naKit Petra Jančar
E: jancar.petra@gmail.com
M: 031 527 083