ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

Mojca Sekulič Fo

Mojca Sekulič Fo Mojca Sekulič Fo
Slikarstvo, ilustracije in grafično oblikovanje
Mojca Sekulič Fo se je rodila v Ljubljani. Na fakulteti za arhitekturo je diplomirala iz smeri oblikovanje, izpopolnjevala se je na različnih tečajih s področja umetnosti, na Filozofski fakulteti je opravila pedagoško andragoške izpite.
Ukvarjala se je arhitekturo, arhitekturno vizualizacijo in oblikovanjem pohištva, zadnja leta pa se je posvetila predvsem slikarstvu in ilustraciji ter grafičnemu oblikovanju.
Leta 2008 je od tovarne Lenzing iz Avstrije dobila povabilo k poslovnemu sodelovanju. Zanjo je po zgodbi avstrijskega pisatelja Folkeja Tegtthoffa ilustrirala knjigo The Botanic Book, A Fairytale of Nature, predstavitev s spektaklom za poslovne partnerje se je odvila v Botaničnem vrtu v Parizu.
Leta 2009 je prejela Veliko odkupno nagrado Hotelov Piran na IX. slikarskem ExTemporu.
Njeno delovanje obsega ilustriranje za različne naročniške profile. Lahko se od otroške ilustracije obrne k poslovni, nato zopet k tehični ilustraciji, obvlada različne medije in jih med seboj spretno prepleta.
Prepoznavna je po svojih pravljičnih slikah na trdnih podlagah, kakor sta les ali mediapan. V akrilni tehniki združuje pravljice v risani obliki s pravljicami, ki jih ob slikah sama napiše. Največkrat dopušča samosvoje predstave, včasih pa je ravno to, kar želi povedati kot slikarka, potrjeno z njenim lastnim besedilom. Tako postane pravljica res pravljica tudi v pisani besedi.
Najbolj odmevne razstave so bile poleg spektakla v okviru tovarne Lenzing v Parizu Jutranja večernica, pregledna razstava na Škofijski gimnaziji v Ljubljani, razstava Prepletanja z Natašo Grandovec v galeriji Primoža Premzla ter povabilo k projektu Dear Japan project na Japonskem. Sodelovala je na več kakor 30 skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in v tujini.
Predstavnik Mojca Sekulič Fo Mojca Sekulič Fo

WWW: Mojca Sekulič Fo
E: mojca.fo@gmail.com
M: 040 715 149