ArtMar

Sponzorji:

Povej naprej:

ORGANIKUM

ORGANIKUM ORGANIKUM
Med zelenimi štajerskimi hribčkih na katerih kraljuje vinska trta, kjer pojejo klopotci in je sonce s svojimi žarki skozi vse leto radodarno, pogled pa seže zelo daleč, leži vasica Plintovec.
Na majhnem posestvu, v idiličnem, mirnem okolju ob obilici sonca uspevajo sladke češnje, jabolka, zlatorumeni kakiji, celo z vitamini bogati kiviji in mogočni orehi. Tu nastaja naše orehovo olje Organikum. Pridelava našega orehovega olja je nekaj posebnega, saj je zgolj plod dela pridnih človeških rok. Za naše olje uporabljamo le slovenske orehe, ki jih je razvajalo sonce, rasli in zoreli pa so zgolj s pomočjo narave. Orehe najprej ročno zmeljemo. Zmlete orehe stisnemo z klasično prešo, prav zaradi tega se razlikujemo od večine ostalih proizvajlcev, ki po večini uporabljajo vijačno prešo. Prednost našega prešanja s klasično prešo je v tem, da takoj ob iztisu dobimo čudovito olje zlatorumene barve, ki je skorajda brez usedlin. Čeprav je naš izkoristek slabši, pa je zato naše olje bolj blagega in prijetnejšega okusa. Olje, ki priteče izpod preše je takoj pripravljeno za ustekleničenje. Naše stekliničke so iz temnega stekla, kar omogoča, da olje ostane dobro in sveže dlje časa. Na vsaki od stekleničk so natančno opisane vse karakteristike našega olja.
Ni naključje, da olje nastaja pod blagovno znamko Organikum. Že samo ime nosi zgodbo njegovega povsem naravnega nastanka ter blagodejnega vpliva na telo, dušo in um. Ponosni smo na dejstvo, da je olje sto odstotno slovenskega porekla.

Orehovo olje in njegov neverjetno dober vpliv na zdravje in lepoto so poznali že stari Rimljani, nas pa orehovo olje seveda tudi danes zdravi, neguje, razvaja in krepi.
Dobri vplivi orehovega olja na naše telo tako mnogoštevilni, da nam bo tu morebiti zmanjkalo prostora, pa vendar začnimo z blagodejnimi vplivi na naše zdravje.
Orehovo olje vsebuje nenasičen maščobe, ki jih naše telo nujno potrebuje, samo pa jih ni sposobno proizvesti. Bogato je z omega3 in omega6 esencialnimi maščobnimi kislinami, ki so nujno potrebne za delovanje našega organizma in zaščito našega zdravja. Bogato je tudi z vitamini A, C in E. S pomočjo teh sestavin lahko izboljšuje spomin, premaguje pozabljivost in pomaga pri učenju v vseh starostnih obdobjih. Pomaga pri premagovanju stresa in nespečnosti, saj nas pomiri, ponoči pa zaziblje v miren spanec. Je uspešeno pri zniževanju holesterola in kontroli nivoja sladkorja v krvi ter nas tako uspešno ščiti pred boleznimi srca in ožilja. Uspešno razstruplja telo, saj nevtralizira kisline v telesu in čisti kri. Nudi tudi pomoč pri hujšanju. Že žlička olja, ki jo zaužijemo 3 x na dan pospeši prebavo in poveča občutek sitosti.
Olje uporabljamo hladno, ga ne torej ne segrevamo. Priporočamo, da si ga privoščite žličko zjutraj na tešče ali kot dodatek solatam, krompirju, kuhani zelenjavi, ga polijete preko rib ali mesa, zamešate v naravne sokove, ali pa z njim obogatite pečene sladice in jim pridate žlahten, blag okus po orehih.
Že stoletja se orehovo olje učinkovito uporablja v kozmetiki. E vitamin, ki ga olje vsebuje, ščiti pred staranjem kože. Nudi naravni UV filter in tako predstavlja odlično zaščito pred soncem. Vlaži kožo, prodre namreč globoko v kožo in ji zagotovi vlago, ki jo koža nujno potrebuje. Uporabljamo ga lahko tudi pri zelo občutljivi, poškodovani in oboleli kožo, saj ima tako pomirjevalne kot zdravilne učinke.
Že naši dedki pa so si orehovo olje v izobilju vtirali v lase, dobro so vedeli, da lase krepi, jim daje osupljiv lesk, pomaga pri odpravljanju težavah s prhljajem. Uspešno pa pomaga tudi pri spopadanju z nezaželenim celulit-om, saj pospešuje cirkulacijo krvi in s tem hitrejšo obnovo kože.
Uporabljamo ga tako, da želeno količino orehovega olja v dlaneh rahlo segrejemo in ga nežno vtremo v kožo obraza, telesa ali v lase. Z krožnimi gibi ga vmasiramo in se prepustimo njegovim blagodejnim in zdravilnim učinkom.

Orehovo olje uporabljajte v izobilju in z užitkom, saj smo ga izdelali za vas, za vaše zdravje in dobro počutje!
Predstavnik ORGANIKUM Mitja

WWW: ORGANIKUM
FB: ORGANIKUM
M: 031 377 751