ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 32

10:30 EKOLOŠKI MUZIKAL ČMRLJONAVTI

PEVSKA ŠOLA CS
Zbori Pevske šole CS, ki deluje pod okriljem Carmine Slovenice, izvajajo številne koncerte doma in v tujini, uprizarjajo najrazličnejše odrske projekte s poudarkom na sodobni in zgodnji glasbi, sodelujejo pri projektih s koncertnim zborom Carmina Slovenica, sodelujejo pri izvedbah vokalno-instrumentalnih skladb, nastopajo kot demonstracijski zbori na seminarjih zborovodij, se udeležujejo zborovskih tekmovanj v Sloveniji in tujini, snemajo nove skladbe in izbrana dela za nacionalni radio in učbenike, se udeležujejo dobrodelnih dogodkov …
Eden najpomembnejših ciljev Pevske šole CS je promoviranje ideje "Glasba v službi miru", in sicer s pomočjo dediščine slovenske in mednarodne glasbe. V tem duhu in s tem navdihom zbori Pevske šole CS odmevno nastopajo tako doma kot v tujini (Avstrija, Italija, Belgija, Madžarska, Hrvaška …).
Z vrhunsko umetniško kakovostjo izvedb in željo združevati ljudi skozi glasbo se mednarodna dejavnost zborov osredotoča tako na umetnost, kot na idejo "glasba za mir".
Obširno in sistematično proučevanje mednarodne zborovske glasbe je botrovalo izboru skladb iz različnih kultur, s posebnim poudarkom na sodobni glasbi, slovenski glasbi in odrskih uprizoritvah. Pevsko šolo CS odlikujejo predvsem izvirne koreografije in pogumno spopadanje z izzivi sodobne glasbe.

OTROŠKI ZBOR PU:
Vodi: Marinka Šober
Otroški zbor Pu deluje vse od leta 1993. V zboru, ki se srečuje enkrat tedensko, sodelujejo najmlajši pevci PŠCS. Delo je zastavljeno tako, da vključuje igro, gibanje, ritmične in govorne igre, igranje na enostavne instrumente, osvajanje osnov vokalne tehnike in uvajanje v javno nastopanje. Otroci spoznavajo glasbila, vodeno poslušajo kakovostno glasbo, igrajo na tolkala in plešejo ob petju. Otroški zbor Pu nudi različne oblike izobraževanja vse od obiskov trgovine z glasbili do obiskov koncertov. Pu sodeluje v skupnih programih Carmine Slovenice, na festivalu Attacca, Artfestu, na humanitarnih prireditvah ter v scenskih projektih PŠCS. Pomeril se je tudi na državnem tekmovanju v Zagorju.
Glasbeno-scenski projekt
ČMRLJONAVTI
https://www.youtube.com/watch?v=qw2OMdh9kzE
Avtorica: Debie Campbell, prepesnil Jože Humer
Izvaja: Junior CS
Glasbeno vodstvo: Marinka Šober
Odrska postavitev: Mojca Kasjak
Glasbene priredbe: Danilo Ženko
O PROJEKTU
Predstava govori o majhnih vesoljcih – Čmrljonavtih, ki s svetlobno hitrostjo potujejo skozi vesolje, njihov cilj pa je majhna modra krogla v našem osončju - naš planet Zemlja.
Pristali so na Zemlji in na tla so se spustili majhni okrogli moduli, v katerih so bila majhna vesoljska bitja. Kmalu jih je odkrila skupina porednih otrok in jih začela napadati. Počasi so se odprla vrata in prikazala so se uglajena vesoljska bitja. Predstavili so se kot Čmrljonavti iz vesolja. Okarali so ljudi, da grdo ravnajo z Zemljo in da so jim prišli pomagat, da bodo odslej lepše ravnali z njo. Ljudje namreč preveč uporabljajo razpršilce in čistila, streljajo in pobijajo nedolžne živali, krčijo gozdove, onesnažujejo okolje z izpušnimi plini iz avtomobilov. Ko so jih opozorili na vse slabe stvari, ki jih počnejo, je prišel čas, da se Čmrljonavti poslovijo. Zemljani so jim obljubili, da bodo odslej bolj skrbno ravnali s svojim planetom.
V predstavi se nam bodo predstavili Čmrljonavti - vesoljska bitja, poredni pankerski otroci, Gospa Fizzy (obsedena čistilka), lovci, razne živali, podiralci dreves (gozdarji) in gangsterji.

11:00 TINKA ŠMINKA Z GLASBILI

Simpatična klovnesa živi v potujočem cirkusu Bugi Vugi, skupaj s prijatelji čarodeji. Pleše, skače, žonglira, se uči čarati ter se zabava. Otroški žur je njena prva misel. Med popotovanjem se rada ustavi in obišče male prijatelje. Popelje jih v svet cirkusa in cirkuških vragolij.
Robčkov ne nosi sabo, ker bi bila prehlajena ali žalostna ampak za… ko jo spoznaš izveš!
www.malalu.si

Ko bom velika bom… želim, da mi bo toplo pri srčku.
Zamižala sem. Si nekaj zaželela in potem hitro pihnila pet svečk na torti. Želja se mi je uresničila – »biti velika«, sledi tistih navihanih dni pa so ostale. Še vedno me osreči pihanje regratovih lučk, vztrajno ugotavljam resnico o sedmih pikah pikapolonic in rada skačem bosa po travi. Uživam, če lahko mojim prijateljem ušpičim kakšno prikupno lumparijo. Obožujem čokoladice, lesene barvice in vijolično barvo. Zaljubljena sem v pikapolonice in pikice!
Sem otroška animatorka.
Sem velika in sem profesorica pedagogike in andragogike. Naj se sliši še tako zakomplicirano, uživam v igranju. Skupaj z najmlajšimi. Zame so oni središče zabave in rada jih presenetim, nasmejim in osrečim.
V svojem delu resnično uživam. Ustvarila sem lik klovnese Tinke Šminke, posvojila lik Pike Flike in oživela Doti z vsemi njenimi pikami in pikicami.
Moje delo je moj užitek, moje ustvarjanje in moja zabava.
Skozi predstavo smo vsi – otroci in jaz, pogosto radovedni ter kot keglje podiramo meje domišljije in ustvarjanja. Nisem rada sama. Z malimi navihanci se igram, lovim, pojem, čaram, plešem in podarjam objeme. Brez pomoči otrok moje čarovnije ne delujejo. Pomagajo mi nastopati, dirigirati in risati nasmeške. Vsaka predstava je drugačna, kot tudi otroci, ki se med sabo razlikujejo kot prstki na roki.
V vsaki predstavi pustim delček sebe in pri tem mi je zelo toplo pri srčku.

13:00 Akustični duo FOX AND THE POOR GUY

FOX AND THE POOR GUY je mladi mariborski akustični duo, ki igra avtorsko glasbo.