ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 23

11:00 TINKA ŠMINKA by MALA LU

Simpatična klovnesa živi v potujočem cirkusu Bugi Vugi, skupaj s prijatelji čarodeji. Pleše, skače, žonglira, se uči čarati ter se zabava. Otroški žur je njena prva misel. Med popotovanjem se rada ustavi in obišče male prijatelje. Popelje jih v svet cirkusa in cirkuških vragolij.
Robčkov ne nosi sabo, ker bi bila prehlajena ali žalostna ampak za… ko jo spoznaš izveš!
www.malalu.si

Ko bom velika bom… želim, da mi bo toplo pri srčku.
Zamižala sem. Si nekaj zaželela in potem hitro pihnila pet svečk na torti. Želja se mi je uresničila – »biti velika«, sledi tistih navihanih dni pa so ostale. Še vedno me osreči pihanje regratovih lučk, vztrajno ugotavljam resnico o sedmih pikah pikapolonic in rada skačem bosa po travi. Uživam, če lahko mojim prijateljem ušpičim kakšno prikupno lumparijo. Obožujem čokoladice, lesene barvice in vijolično barvo. Zaljubljena sem v pikapolonice in pikice!
Sem otroška animatorka.
Sem velika in sem profesorica pedagogike in andragogike. Naj se sliši še tako zakomplicirano, uživam v igranju. Skupaj z najmlajšimi. Zame so oni središče zabave in rada jih presenetim, nasmejim in osrečim.
V svojem delu resnično uživam. Ustvarila sem lik klovnese Tinke Šminke, posvojila lik Pike Flike in oživela Doti z vsemi njenimi pikami in pikicami.
Moje delo je moj užitek, moje ustvarjanje in moja zabava.
Skozi predstavo smo vsi – otroci in jaz, pogosto radovedni ter kot keglje podiramo meje domišljije in ustvarjanja. Nisem rada sama. Z malimi navihanci se igram, lovim, pojem, čaram, plešem in podarjam objeme. Brez pomoči otrok moje čarovnije ne delujejo. Pomagajo mi nastopati, dirigirati in risati nasmeške. Vsaka predstava je drugačna, kot tudi otroci, ki se med sabo razlikujejo kot prstki na roki.
V vsaki predstavi pustim delček sebe in pri tem mi je zelo toplo pri srčku.

12:00 ZABAVNO ISKANJE PIRHOV

Navodila za iskanje velikonočnih pirhov

Pozdravljeni otroci!

Pred nami je velikonočni čas, zato se je k nam predčasno iz svoje zajčje hiške pritihotapil Velikonočni zajec Pepe. Zelo se je potrudil in posebej za vas otroke, ki ste obiskali prireditev Artmar, pripravil veliko število pirhov.

Kot se za velikonočnega zajca spodobi, je svoje delo opravil ponoči, da ga nihče ni videl. Pri nas je pustil samo list, na katerem je pustil navodila za iskanje velikonočnih pirhov.

Velikonočni zajec Pepe nam je v park pred I. Gimnazijo Maribor skril 50 lepih, pisanih velikonočnih pirhov. Skril jih je po celotnem parku, zato pozorno poglejte v vsako grmovje, za vsako drevo, pod klopi in okrog vodnjaka. Ampak pozor, Pepe sigurno velikonočnih pirhov ni skril v vodnjak, saj bi si pri tem lahko zmočil tačke in zbolel. Pozorno poglejte tudi v cvetlične gredice, ampak pazite, da ne poškodujete rožic, saj bo drugače velikonočni zajček zelo žalosten.

Vsak pirh je oštevilčen, za iskanje pa imate na voljo 20 minut. Več pirhov kot najdete, več možnosti imate, da ste izžrebani za nagrado.

Ko poiščete vse velikonočne pirhe, se z animatorjem ali svojimi starši vrnite na Grajski trg, kjer bo potekalo žrebanje. V vrečki bomo imeli 50 listkov s številkami. Otrok, ki ima v roki pirh z izžrebano številko prejme lepo nagrado. Tudi če ne boste izžrebani ne bodite žalostni, saj si lahko najden velikonočni pirh odnesete domov za spomin.

Sedaj pa le urno pot pod noge in veliko sreče pri iskanju pirhov!

Vaš velikonočni zajec Pepe:)

12:30 Nastop navijaške skupine TIGRICE

Tigrice za šport! Go, fight, win!

Tigrice nastopamo v odmorih različnih športnih tekem, kjer zabavamo občinstvo in dvigujemo vzdušje v dvorani. S krajšimi nastopi dolžine 30 do 50 sekund se zaplešemo med krajšimi odmori ali ob pričetku tekem, z daljšimi točkami, ko so dolge od 2 do 3 minute, pa popestrimo tudi vsak daljši odmor ali polčas. Število plesalk prilagodimo igralni površini.
Tigrice lahko najamete za celo sezono ali za posamezne tekme.

Naša plesna zvrst prihaja iz Združenih držav Amerike, kjer imajo vsi športni klubi spremljevalno plesno skupino, ki predstavlja klub in zabava občinstvo s plesnimi nastopi med odmori. Dekleta med igro navijajo in vzpodbujajo igralce ali se diskretno umaknejo v zakulisje. Zagotavljamo vam kvalitetno sodelovanje z eno izmed najboljših skupin s Sloveniji.

14:00 Nastop glasbene skupine LASYE

" ... Sedmi dan je dokončal svoje delo in kmal se mu je dolgcajt zazdelo. Zato je osmi dan ustvaru rock"
Leta 2014 pa je svojo stvaritev popeljal na višjo raven in nastal je band LASYE.
Tri dekline in trije pubeci so se pojavili v Mariboru, vzeli v roke svoje inštrumente, eden od njih pa bas kitaro in začelo se je...

- naslov spletne strani:
https://www.facebook.com/lasye.band

- repertoar:
Pink Floyd - Time
Alice in Chains - Down in a Hole
Deep Purple - Child in Time
The Who - Baba O'riley
Cranberries - Animal instinct
Triggerfinger - Follow Rivers
Muse - Feeling Good
Michael Jackson medley
Smash Mouth - I'm a Believer
Kula Shaker - Hush
Pokemon theme song
LASYE - Cosmos (avtorska)
Deep Purple - Burn