ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 22

11:00 MOŽIČEK KOPITLJAČEK

Možiček Kopitljaček naš pravi je junaček. Pesmice želel bi peti, pa mu ton ne gre zadeti. Če pogumnež pravi si tudi ti, pomagaj mu, da ton ulovi! Pridi k nam, v naše glasbeno kraljestvo, ustvarjati, peti, plesati in še in še, ah, to bo pestro!

11:15 Pevsko glasbeni nastop STUDIO PRIMA in KUD AEDA

STUDIO PRIMO
Studio Primo je nastal v želji po ustvarjanju in poustvarjanju, poučevanju in umetniškem druženju. Za vas smo pripravili program, ki je primeren za vse! Začetnike, ljubitelje, mlade, starejše, tiste s predznanjem in za tiste brez predznanja.
Naš Studio obiskujejo tudi učenci iz tujine (Hrvaške, Nizozemske, Madžarske in Ukrajine).
Prvotno je deloval glasbeni studio, kateremu se je po letu dni priključil še gledališki studio. Po vsakoletnih uspešnih produkcijah, ki so združevale glasbo in gledališče, so umetniški vodja studia, Mojca Potrč in ostale mentorice, Valentina Čuden in Tanja Lužar, želele privzgojiti umetnost že v prešolskih otrocih.
Tako so leta 2012 najprej nastale poletne delavnice s sodelovanjem z ZPM Maribor, kjer so se otroci lahko poizkusili v petju, igranju in plesu, pri čemer je kot mentor sodeloval uspešni nizozemski baletni plesalec Sytze Jan Luske.
Leta 2013 smo k sodelovanju povabile Evo Barbaro Vilčnik, ki je prevzela mentorstvo predšolskih otrok. Ker pa sama pričakuje majhnega Možička Kopitljačka, je glasbeni vrtec prevzela Katja Maleš.
Nastal je Možiček Kopitljaček, glasbeno kraljestvo, kjer otroke popeljemo v svet ustvarjanja preko glasbe, gibanja, petja, spoznavanja različnih inštrumentov, ki jih otroci sami naredijo iz recikliranih materijalov, igranja na le-te in osvajanja prvin notnega zapisa.
Tako se lahko otroci spoznajo z različnimi prvinami umetnosti in s pomočjo mentorjev razvijajo različne ustvarijalne sposobnosti in na ta način se lahko kasneje opredelijo na eno samo prvino v kateri so se najbolje obnesli.


Kulturno umetniško društvo AEDA, se ukvarja z vsem kar je povezano z vokalno glasbo. Društvo deluje od leta 2002 in vsako leto pripravi pevsko delavnico v katero so vključeni pevci od 13. pa do 30. leta in je za vsakega posebej prilagojen pevski program.
V teh letih smo vsako leto pripravili vsaj po eno ali več produkcij, ki so bile tematsko obarvane in vsak od pevcev je imel možnost preizkusiti se v javnem nastopanju. Teme, ki smo se jim posvečali so bile iz glasbenega obdobja prejšnjega stoletja do danes. Tako so nastale produkcije (SLOVENSKE POPEVKE, SPIRITUAL, MAMA MIA, LATINO, LOVE SONGS, MUSICAL, BEATLOMANIJA, ITD.)
Za nastope pa smo uporabili glasbi primerne prostore, tako da so nas kar nekajkrat gostili v SNG Maribor v Kazinski dvorani, Nastopali smo v festivalu Lent – Sodni stolp, Jazz klub Sachmo, itd.
Kud AEDA
Dada Kladenik

11:45 Rajanje in plesni nastop PLESNI PARK

V centru Maribora, ob mestnem parku, je nastala plesna šola Plesni park. Ideja za plesno šolo se je rodila že pred mnogimi leti, ko je Nina Gerič svoje življenje zapisala plesu. Izkušnje in znanje, ki jih je nabrala skozi vsa ta leta, bo sedaj delila z vsemi, ki imate ples radi. Plesni park ponuja plesne programe, ki so namenjeni vsem od drugega leta starosti naprej. Med programi Plesnega parka tako najdemo družabne plese, nekoliko modernejši hip hop in street dance, klasične baletne programe, energično salso, kot tudi sprostitvene programe za razvoj telesa in duha. V lepem ambientu, sproščenem vzdušju, ob dobri glasbi in kozarčku vina SOMIAN, boste doživeli čare, ki jih ples da.
… in pisal se je september 2010, ko se je v Plesnem parku začela odvijati plesna pravljica.

12:30 Super pustna zabava SAM SEBASTIAN

Mednarodno nagrajeni poklicni čarovnik Sam Sebastian vam ponuja vrhunske čarodejske in cirkuške predstave za otroke in mladino, prilagojene različnim priložnostim, naj bo to ČAROBNI CIRKUS na otroški prireditvi, v gledališču, vrtcu, šoli, bazarju ali v nakupovalnem centru, ZABAVA ZA ROJSTNI DAN pri vas doma, PUST ali pa obisk dobrih mož: MIKLAVŽ, BOŽIČEK ali DEDEK MRAZ.
Predstave, ki jih izvaja čarodej Sam Sebastian so plod strokovnih izobraževanj v tujini, dolgoletnih izkušenj in številnih ponovitev ter so premišljeno in strokovno prilagojene različnim starostnim skupinam.
Čarovnik Sam Sebastian je edini slovenski čarodej, ki je za svoje delo v zadnjih desetih letih prejel več mednarodnih nagrad strokovnih žirij!
Več kot dvajset let odrskih izkušenj, več kot dva tisoč nastopov v dvanajstih različnih državah, številna priznanja in ponovna povabila zadovoljnih naročnikov ter konkurenčne cene so poroštvo za uspešno in kvalitetno prireditev ter zadovoljne in nasmejane otroke!!!

15:00 Akustični duo FOX AND THE POOR GUY

FOX AND THE POOR GUY je mladi mariborski akustični duo, ki igra avtorsko glasbo.

15:30 Glasbeni nastop ALTISSIMO

Smo mlad bend ALTISSIMO in delujemo približno leto in pol. V bendu nas je pet in sicer: Ines Jurčič (vokal), Tim Matičič (klaviature), Žiga Gjuro (kitara), Gašper Kundih (bas kitara) in Mladen Jurčič (bobni).

KONTAKT: 031-651-902 (MLADEN JURČIČ)
e-mail: mladen.jurcic@gmail.com ali nsjurcic8@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/BandAltissimo?fref=ts

posnetki:
https://www.youtube.com/watch?v=KuuM3YICLzg
https://www.youtube.com/watch?v=uuiKuH0jj6M