ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 15

9:00 - 16:00 ZELEMENJAVA

Menjava zelenih dobrot in modrih zamisli.

Pridite in prinesite svoje viške!
Zelenjavo, ki ste je pridelali preveč, semena, sadike, sadje, domače marmelade in druge dobrote shranjene za zimo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, revije, recepte, gobe, orehe, prazne steklene kozarce, peciva, sokove, žganja, vina...
Menjujte po lastni presoji in podarjajte s srcem.

Podelite svoje znanje in si izmenjajte izkušnje!

Če je mogoče, prispevajte kaj za skupno mizo dobrot.

Čar Zelemenjave je v preprostosti, zato prosim prinesite za udobnost menjave s seboj košare, zabojčke, stolčke, dekce in mizice.

Na uspešno Zelemenjavo!
www.zelemenjava.si

Idejni vodja projekta: Darja Fišer
Koordinator za Maribor: Karmen Valenti

9:00 - 16:00 ZELENI KROG

Samooskrbna skupnost za izmenjavo semen in skupnostno naročanje

Forum vse o vseh rastlinah - znanja pridelovanja rastlin z naravnimi pripravki in spodbujanje shranjevanja semen
Zeleni krog foruma in Fb skupine - izmenjava semen, sadik in znanja
Skupnostno naročanje Zeleni krog – povezovanje kmetov, ki pridelujejo brez kemije s potrošniki, z namenom, da je vsakemu izmed nas zdrava, slovenska hrana dostopna po pravični ceni.

Zeleni krog: www.zelenikrog.si
forum: www.rastline.mojforum.si

11:00 čarovnik GREGA

Čarovnik Grega je že več kot dve desetletji prisoten na slovenski čarovniški in glasbeni sceni in brez dvoma sodi v sam vrh ustvarjalcev in izvajalcev za otroke. Njegove predstave so edinstvene – prepletene so s čarovnijami, avtorsko glasbo, petjem, igranjem in animacijo. Na odru ni nikoli sam. Z otroki pleše in poje, šteje, kiha, skače in plava, telovadi, cepeta in se zvija, žgečka, čara in se uči čarobnih besed.

12:00 DRAŽBA KOLES by MKM

Mariborska kolesarska mreža pripravlja dobrodelno javno dražbo recikliranih koles.

Javna dražba je še posebej namenjena tistim, ki vidijo pomembnost ponovne uporabe zavrženih stvari, saj bodo na dražbi prodana kolesa, ki so jih mehaniki Mariborske kolesarske mreže zbrali in popravili.

Vsako kolo nosi svojo zgodbo. Pod prsti naših kolesarskih mehanikov, prostovoljcev, se v zapuščenih kolesih rojevajo nova življenja, katerih utrip boste pospešili vi, novi uporabniki.

Sredstva, ki se bodo zbrala v okviru dražbe, bodo namenjena podpori skupnostnih kolesarskih programov v Mariboru, še posebej pa rednemu delovanju samopopravljalnice v okviru BikeLaba Mariborske kolesarske mreže, ki deluje na prostovoljni bazi.

Vabljeni!

13:00 POLONA LEBEN in BENO SORŠAK

Sva dobro uigrana in polna energije, na svojih nastopih pa skušava poslušalce s svojim skrbno izbranim glasbenim mozaikom popeljati nekam, kjer se lahko brezskrbno prepustijo toplemu objemu globokih besedil in nežnih tonov, daleč stran od svojih vsakodnevnih obveznosti in naporov. Kitara Beno Soršak, vokal Polona Leben.

Razstava likovnih del DRAGOMIR BALABAN

Drago Balaban - Kovinar je pred dvema letoma v roke prijel svinčnik in od takrat naprej riše in riše in kar riše. Nastajajo fantastična dela, ki jih je zbral v cikel . O sebi pravi, da je preprost "fant", ki obožuje naravo, lepe ... in svinčnike.

12:30 THE SWINGBRATS

The SwingBrats !

The SwingBrats je plesna skupina ustanovljena z namenom predstavive tega že skoraj pozabljenega plesa mariborski publiki.

Skupina redno organizira Swing plesne večere v jazz klubu Satchmo, kjer je vsakomur, ki si želi zabavnih večerov, ponujena možnost, da se sprosti in zabava ob avtentični Swing glasbi iz 20., 30. in 40. let prejšnjega stoletja!

Skupina izvaja tudi redne tečaje Six-Counta, Charlestona, Lindy-hopa in Balboe, ki štejejo za najpopularnejše zvrsti Swinga.
www.theswingbrats.com