ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 11

11. uri ZAKLJUČEK PROJEKTA KVAČKARIJA - OBKVAČKAJMO STARI MOST na GRAJSKEM TRGU

Pod mentorstvom NINE CVERLE smo 8. 6. pričeli s projektom Obkvačkajmo Stari most.
Kvačkali smo rože, rože vseh barv in velikosti. Rože polne dobre volje in pozitivne energije, rože, ki bodo odsevale skupno ustvarjanje in ljubezen med ljudmi, rože, ki bodo zacvetele na mostu 12. 10. 2013, ko jih bomo razstavili.

Uradni zaključek projekta Kvačkarija bo ob 11. uri na Grajskem trgu. Po uvodnem govoru se bomo z rožicami sprehodili skozi ulice Maribora do Starega mosta in ga s skupnimi močmi okrasili.

VABLJENI VSI, KI VERJAMETE V ROŽNATO PRIHODNOST MARIBORA!

11:00 predavanje TUI - NA MASAŽA by Zdenka Pukmeister v GRAJSKEM VRTU

Kako jo izvajamo (meridiani) in kaj lahko z njo zdravimo?

Odgovor na to vprašanje in še več boste zvedeli na brezplačnem predavanju.

Tui-na je kitajska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine.
Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja. Deluje na celo telo bodisi preventivno, bodisi rehabilitacijsko. Preventivno krepi imunski sistem. Zelo je učinkovita pri bolečinah v mišicah in sklepih. Predvsem se uporablja pri kroničnih bolečinah ter kroničnih stanjih kot so glavobol, migrene, nespečnost, utrujenost, slaba prebava, hujšanje, stres, mrzle noge, bolečine v križu, zadrževanje vlage v telesu, menstrualne težave, mišičnih krčih in drugih.

Tui-na je predvsem način za ponovno vzpostavljanje porušenega ravnovesja. Masaža sprošča stagnirajočo energijo nastalo zaradi delovanja patogenih dejavnikov, in na ta način promovira zdravje in vitalnost.

VABLJENI!

Razstava IZLIV INSPIRACIJE SKOZI SITO DOMIŠLJIJE na GRAJSKEM TRGU

Izliv inspiracije skozi sito domišljije

Avtor: Marko Šerbinek

Tokrat se nam s svojimi deli predstavlja Marko Šerbinek. Absolvent likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor. Svoj svež in energičen pristop do likovnega izražanja nam kaže skozi barvno-kontrastne abstraktne slike, ki že rahlo dišijo po konceptualizmu. S to večno napetostjo med konceptualizmom in stvarnostjo nakazuje na razdvojenost ljudi, v katero nas potiska današnji sistem. Razkroj želja v kislini družbenih vrednot in moralnih norm.

Marko Šerbinek, 1986. Absolvent likovne pedagogike, Maribor. Kreativen osebek, ki se ukvarja z mnogimi panogami umetnosti: od uličnega grafitiranje, poslikave ogromnih površin ter objektov, platnenega slikarstva, kažejo se zametki kiparstva, ki potujejo vse do finiširanih digitalnih kreacij in sodobnega dizajna.

VABLJENI!

12. uri CAPOEIRA

Capoeira je veščina, ki združuje elemente borilne veščine, plesa, igre, glasbe in akrobatike. Opazovalec lahko igro dveh capoeiristov opiše kot ples ali borbo, odvisno od načina njune igre, hitrosti gibov, mehkobe gibanja, uporabe moči itn.

Pomembno je poudariti, da capoeira niso samo udarci in umiki, pretkana in zvita igra, akrobacije, igranje inštrumentov, ploskanje in petje. Vsak capoeirist naj bi poznal njeno zgodovino in filozofijo. Čeprav so polemike o nastanku in razvoju capoeire danes še odprte, večinsko razumevanje capoeire temelji na predpostavki, da se je ta razvila med afriškimi sužnji, ki so opravljali svojo tlako na plantažah v Braziliji. Capoeira je sužnjem predstavljala sredstvo za upor in boj za osvoboditev, na simbolni ravni pa je pomenila ohranjanje afriške tradicije in kulture.

Danes se capoiera naglo širi povsod po svetu. Z redno vadbo se naučimo samoobrambe, povečamo gibljivost telesa, pridobimo na telesni moči, izboljšamo koordinacijo v prostoru in razvijemo občutek za ritem. Capoeira je primerna za mlajše in starejše, ženske in moške, bolj in manj razgibane, zato vabljeni, da pridete in brezplačno poskusite.

VABLJENI!

ARTMAROVA DNEVNA SOBA - KARIKATURE by NINA JANČAR

Odkar pomnim, rada rišem.. prispela sem tako daleč, da se lahko predstavim sedaj tudi Vam.

Sem Nina Jančar in prihajam iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni. Stara sem 21 let in risanje je moj najljubši hobi odkar pomnim zato je ta hobi prerasel v moj vsakdan.
Že v vrtcu sem kazala večje zanimanje za risanje, prav tako v osnovni šoli. Končala sem Srednjo šolo za oblikovanje Maribor. Tam sem imela čas za odkrivanje same sebe in tega kar me najbolj veseli. Doma so nastajale raznorazne risbe, tudi modne ilustracije, največ truda pa sem začela vlagati v risanje portretov in figur.
Po srednji šoli sem se odločila za svojo pot, ki jo imenujem Umetniška pot, saj sem se intenzivno usmerila v slikanje in risanje.
Najraje poprimem za svinčnik, slikam z akrilnimi barvami, uporabljam pa tudi ostale materiale kot so oljne barve, oglje, pasteli .. Na listih papirja nastajajo največ portreti ljudi, ki so moja strast in se vedno znova rada vračam k risanju obrazov, nastajajo pa še fantazijske in iluzionistične risbe, ter portreti živali in modne ilustracije ter ostale dekorativne slike, ki pa so ponavadi naslikana na platna. V letu 2013 sem pričela tudi s karikaturami, pri katerih me najbolj veseli to, da lahko vključim celotno ozadje osebnosti portretiranca.
Kot je razbrati, se pri slikah ne rada opredeljujem in omejujem. Vesela sem vsakega izziva.
Občasno postavim tudi razstavo, sodelujem na kakšnih dobrodelnih prireditvah in na likovnih kolonijah. Prav tako sem se pridružila Likovnem društvu Gornja Radgona.
Hvaležna sem svojemu fantu, ki mi najbolj pomaga in vzpodbuja, prav tako vsem ostalim, ki mi stojijo ob strani že od začetka moje poti ustvarjalnosti.
VABLJENI V ARTMAROVO DNEVNO SOBO PO SVOJO KARIKATURO!