ArtMar

ArtMar prireditve:

ArtMar 80 (28. 04. 2018)
ArtMar 79 (14. 04. 2018)
ArtMar 78 (07. 04. 2018)
ArtMar 77 (24. 03. 2018)
ArtMar 75 (24. 02. 2018)
ArtMar 74 (10. 02. 2018)
ArtMar 73 (27. 01. 2018)
ArtMar 72 (25. 11. 2017)
ArtMar 71 (30. 10. 2017)
ArtMar 70 (28. 10. 2017)
ArtMar 69 (14. 10. 2017)
ArtMar 68 (30. 09. 2017)
Več prireditev...

Sponzorji:

Povej naprej:

Predavanja in razstave na ArtMar prireditvi No. 10

KVAČKARIJA - OBKVAČKAJMO STARI MOST - GRAJSKI TRG

Pod mentorstvom NINE CVERLE smo 8. 6. pričeli s projektom Obkvačkajmo Stari most.
Kvačkali bomo rože, rože vseh barv in velikosti. Rože polne dobre volje in pozitivne energije, rože, ki bodo odsevale skupno ustvarjanje in ljubezen med ljudmi, rože, ki bodo zacvetele na mostu 12. 10. 2013, ko jih bomo razstavili. Zatorej vabljeni vsi, ki znate ali ne znate kvačkati, vabljena vsa društva, ki boste imeli delavnice na temo kvačkanja skratka vabljeni vsi, ki verjamete v rožnato prihodnost Maribora. Dobimo se na Grajskem trgu od 9. ure naprej!

10:00 Predavanje o TUI-NA masaži by Zdenka Pukmeister v Grajskem vrtu

Kako jo izvajamo (meridiani) in kaj lahko z njo zdravimo

Tui-na je kitajska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja. Deluje na celo telo bodisi preventivno, bodisi rehabilitacijsko. Preventivno krepi imunski sistem. Zelo je učinkovita pri bolečinah v mišicah in sklepih. Predvsem se uporablja pri kroničnih bolečinah ter kroničnih stanjih kot so glavobol, migrene, nespečnost, utrujenost, slaba prebava, hujšanje, stres, mrzle noge, bolečine v križu, zadrževanje vlage v telesu, menstrualne težave, mišičnih krčih in drugih.
Tui-na je predvsem način za ponovno vzpostavljanje porušenega ravnovesja. Masaža sprošča stagnirajočo energijo nastalo zaradi delovanja patogenih dejavnikov, in na ta način promovira zdravje in vitalnost.

11:00 predavanje o JOGI by Bernard Cvetko (REKREATIVO) v Grajskem vrtu

Predavanje bo govorilo »KAJ JE JOGA?« in o raznolikih poteh samouresničevanja notranjega jaza. V praksi pa se bomo dotaknili diha kot notranje vezi med telesom in umom. Rdeča nič predavanja bo vodilo v meditacijo »KDO SEM JAZ?« in postmeditacije »KAKO DELUJEM?«. S tem konceptom vstopamo v aktivno-umirjeno držo uresničevanja notranjih duhovnih kvali. Bodimo v sozvočju univerzalnega vpliva na življenje!

Razstava slik - Daniele Crevatin

Sem umetnik italijanskega rodu, a tudi s slovenskimi korenininami, saj imam dvojno državljanstvo. Izobraževal sem se v Trstu, kjer sem si pridobil naziv »Maestro d'Arte« (»Mojster umetnosti«). Umetniško sem dozorel v Rimu, kjer sem preživel 10 let. Sedaj že 18 let živim v Sloveniji, kjer vrsto let tudi učim italijanski jezik z najsodobnejšimi metodami.
Biti umetnik, zame pomeni znati gledati vase in imeti dovolj poguma, da bi to pokazal drugim, tako da bi delil z drugimi svoje najgloblje občutke in najmočnejša čustva.
Način, ki je zame zelo učinkovit in nagrajujoč, s katerim se lahko posreduje takšno energijo, je ta, da jo prenesem na platno z naravnimi barvami, ki so jih uporabljali že stari mojstri – z oljnimi barvami.
Takrat, ko je na platnu, takšna energija je na razpolago očem in duši vsakemu, ki zna podobno začutiti, brez da bi moral na vsak način siliti v abstrakcijo ali v stvari, ki so samo po sebi umevne... takšna energija je rajši čista, preprosta a čudovita ...kakor delikatna moč cvetnih listov vrtnice.

Predavanje in delavnica by TREUN FRAGRANCE

V soboto, 7.9. od 9. ure dalje bo z nami tudi TREUN FRAGRANCE, ki vam ob svoji stojnici pripravlja predavanje in kratko delavnico. Najdete jo v našem EKO KOTIČKU

Na predavanju boste lahko slišali izkušnje soustvarjanja z rastlinami in izdelki, ki se iz rastlin ustvarijo. Kakšno moč imajo, kako nam jo posredujejo, kakšne je razlika med laboratorijskimi kopijami naravnih vonjav in sto procentno čistimi, izvornimi, naravnimi vonji, kako se naše telo nanje odziva. Kratka demonstracija avtentičnosti naravnega vonja, kako se ugotavlja ali je vonj naraven in kako se ugotovi, da je sinetiziran v laboratoriju.

S kakšnim namenom sem se podala na raziskovanje poti razvijanja kozmetike iz materialov proizvedenih iz rastlin.
Koliko ustvarjalnega potenciala in širokih možnosti ustvarjanja za svoja lastne razvoj in za razvoj družbe kot take se skriva v prijateljicah rastlinah, drevesih, cvetovih, listih, grmih, vejicah,iglicah. Zakaj je za nas tako pomembno, da z njimi sodeljujemo, ker so bližje devski evoluciji kot je človek in skozi rastlinski svet dobivamo velikanske zaloge visokih, višjih vibracij, ki nas poganjajo v pravo smer v ustvarjanje bogatega, navdihujočega , ustvarjalnega in radostnega okolja.

Vsi imamo ogromne možnosti povezovanja z energijami, ki nam dajejo moč ustvarjati še lepše in ustvarjalnejše življensko okolje kot si ga lahko sedaj sploh zamišljamo. Stopimo na pot z prijateljicami rastlinami.

Na predavanju bo tudi manjša delavnica kjer boste lahko izdelovali kopalno sol, masažno olje, opis postopka izdelave tekočega mila, najav delavnic na katerih se bo demonstrirali izdelke, ki bi jih želeli znati izdelati skušatelji doma. Kako pa, če želim vse te izdelke ustvarjati za trg? Koliko stvari s čim je vse za računat ?In še veliko tega...

PRISRČNO VABLJENI!